En İyi HTML Editor

En İyi HTML Editor

Ocak 11, 2021 0 Yazar: admin

HTML Editor konumuzdan önce .Hepimiz kod yazmaya başlamak isteriz fakat nereden başlayacağımızı bilemeyiz. Bu sıra sürekli önce HTML öğrenmekten geçer fakat HTML öğrenmeye başlarken hangi HTML Editör ünü kullanacağımızı bilemeyiz, Bu yazıda sizlere kendi kullandığım 2 editör ve 2 tane de farklı editör tanıtacağım bunlar;

1-Sublime Text
2-Atom
3-Notepad ++
4- Visual Studio Code

HTML Editor
HTML Editor

HTML Editor Nedir ?

HTML Editor lerin esasları aynıdır; sözdizimleri vurgulayarak kod yazmanıza, sıkça kullanılan HTML elementleri ve yapıları yerleştirmenize yardım eder ve bununla beraber otomatik tamamlama sunar.

Metin, bir HTML editörü kullanarak CSS, XML veya JavaScript gibi öbür dillere de çevrilebilir. Ama bildiğimiz gibi, her şey eşit yaratılmamıştır. Bazı editörler kullanması daha kolay olabilirken bazıları da öbürlerinden daha fazla fonksiyonellik sunar.

1.Sublime Text

Sırada başka bir harika HTML editörü Sublime var. Sydney’de kurulmuş bir şirket tarafından geliştirilen bu yazılım freemium kategorisine girer. Freemium Sublime’ı ücretsiz olarak kullanabileceğiniz ancak bütün özelliklerin tadını çıkarmak için bir lisans satın almanız gerektiği anlamına gelir.

Sublime programın sürekli güncellenmesinden emin olmak için mükemmel destek sunar. Kullanıcılar topluluk tarafından yapılmış eklentileri ekleyebilir veya kendi eklentilerini yapabilir. Sublime’ın ücretsiz versiyonunu kullanmanın fazlasıyla yeteceğini düşünüyoruz. Ancak, eğer daha fazla özelliğe ihtiyaç duyarsanız, daha sonra lisansı alabilirsiniz.

Önemli Özellikler
  • Sublime varsayılan fonksiyonelliğini genişlemesine olanak sağlayan Python API’ı destekler
  • Eşzamanlı düzenleme. Seçtiğiniz birden fazla bölgeye aynı anda değişiklik yapabilirsiniz
  • Çok platformlu. Sublime Windows, OS X, ve Linux’da mevcuttur. Geliştiricilerin Sublime’ı sahip oldukları herhangi bir bilgisayarda kullanması için sadece tek lisansa ihtiyaçları vardır

2.Atom

Atom 2014’de çıkmıştır ve oldukça yeni bir editördür. O zamandan beri muazzam bir momentum elde etti. Atom, ücretsiz ve açık kaynaklı bir kod editörüdür ve GitHub ekibi tarafından geliştirilmiştir. Atom, paketi için ücretsiz yazılım lisansı kullanır ve GitHub topluluğu tarafından sürdürülmektedir.

Önemli Özelikler
  • Atom 81 yerleşik paketle birlikte gelir ve sayısı 7,500’i bulan ilave paketlerden de ekleyebilirsiniz. Ayrıca kendi paketinizi de geliştirebilirsiniz.
  • Açık Kaynaklı Yazı Editörü. Atom editör ücretsizdir, açık kaynaklıdır ve GitHub’da mevcuttur.
  • Atom Teletype’ı destekler. Eğer diğer geliştiricilerle gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmak isterseniz önemli bir özelliktir.
  • Çoklu çerçeveleri destekler. Atom arayüzünü birçok pencereye bölebilir böylece kodları yan yana karşılaştırabilir ve yazabilirsiniz.

3.Notepad++

Notepad++ Windows bazlı makineler için geliştirilmiş bir editördür. Linux kullanıcıları da Wine aracılığıyla kullanabilir. Bu editör ücretsiz yazılım olarak dağıtılır ve ayrıca GitHub’da repository’si (depo) bulunmaktadır. Tıpkı öbür topluluk projeleri gibi, üçüncü kişilerin ürettiği eklentiler de desteklenmektedir.

Notepad++ sadeliğiyle tanınır. Notepad++ çok hafiftir, hatta mobil versiyonu bile bulunmaktadır. İşte bazı önemli özellikleri:

Önemli Özellikler
  • Notepad++ arayüzü oldukça sade, hafif ve hızlıdır
  • Çok dilli kodlama ortamını destekler, ActionScript, CSS’den visual basic’e kadar
  • Windows ile %100m uyumludur ancak öbür işletim sistemleri desteklenmez (ilave yazılımlar olmadan)

4.Visual Studio Code (HTML Editor)

Visual Studio Code hızlı, hafif olmanın yanında Microsoft, Linux ve Mac işletim sistemlerinde çalışabilen bir araçtır. Kurulum yapıldığında  basit bir metin editörü görüntüsü ile karşımıza çıkan ürün, eklentiler sayesinde Node JS, Ruby, Python, C/C++, C#, Javascript gibi bir çok programlama dilini desteklemektedir. Yani klasik Visual Studio ürünleri gibi her şeyi bünyesinde barındırmak yerine çekirdek bir yapı ile başlatılıp lazım olan parçaların eklentiler halinde ürüne eklenmesi sağlanarak mantıklı bir hareket yapılmıştır. Eklentilerin indirilebildiği bir market ortamı oluşturulmuştur.

Önemli Özellikler( HTML Editor )
  • Zengin bir kod refactoring desteği vardır.
  • Platform bağımsız kod geliştirebilmeyi destekler.
  • Zengin bir kod tanıma(code intellisense) içeriği vardır.
  • Code Debugger desteği vardır.
  • Hızlıdır.

Önceki Yazı